I vy si rádi pochutnáváte na výborné slepičí nebo kuřecí polévce? Chtěli byste, aby vývar byl nejen chutný, ale aby měl i krásnou zlatavou barvu?
Zde je osvědčený trik šéfkuchaře:
Dříve než dáte umyté slepičí nebo kuřecí maso vařit, vložte jej na 20 – 30 minut do pekáče. Podlijte ho trochu vodou a dejte zapéct do trouby. Teprve když je maso dozlatova opečené, vložte ho do hrnce s vodou a uvařte z něj polévku.
RECEPTY
VÝVAR Z UZENÉHO MASA S CHILLI
90 minutSuroviny na vývar z uzeného masa s chilli: 500 g hovězích kostí, 300 g mrkve, 200 g petržele, 200 g kedlubny, 200 g celeru, sůl… Čti dál
Polévka bude mít krásná zlatavá oka a výbornou chuť. V případě, že chcete mít barvu polévky ještě výraznější, opečte pokrájenou mrkev, kterou chcete dát do polévky na troše tuku a teprve poté vložte do polévky.